Over mij

Na als gitarist jarenlang akoestische en elektrische gitaarles en daarop aansluitend workshops te hebben gevolgd, ben ik in allerlei bands gaan spelen. Zodoende kwam ik in aanraking met een scala aan genres en stijlen.

Vervolgens heb ik me daarna vooral geconcentreerd op de nylonsnarige akoestische gitaar. Omdat ik in beginsel klassiek geschoold ben is het repertoire dat ik speel van behoorlijk (technisch) niveau. Daarnaast heeft mijn brede achtergrond zijn sporen achtergelaten in de rijke variatie ervan (pop, populair klassiek, filmmuziek, jazz, latin etc.). Het zijn dan bijvoorbeeld arrangementen van gitaristen als Harry Sacksioni, Chet Atkins en Tommy Emmanuel.

Naast in de privesfeer les te hebben gegeven heb ik ervaring als gitaardocent bij de Muziekkelder te Druten.

De gitaar vind ik een fascinerend instrument waarop je steeds weer nieuwe manieren van spelen kunt ontdekken, je raakt nooit uitgespeeld. Daarbij valt op dat er een enorme variatie aan speelstijlen is: er zijn bij wijze van spreken evenveel verschillende benaderingen van het instrument als er gitaristen zijn. Dit is bij het lesgeven dan ook een belangrijk uitgangspunt: iedere leerling is anders (en heeft eigen wensen) en daar wordt dan ook zoveel mogelijk rekening mee gehouden.